Coffee Lab Pro

Koffie roosteren is een ambacht. Tijdens deze intensieve workshops staat het roosteren centraal maar ook het proeven van koffie heeft een groot aandeel, zonder te proeven kun je jouw resultaat niet controleren.

Ik geef de rooster workshops i.s.m. Willem Boot van Boot Coffee Consulting. Verwacht tijdens onze cursus Coffee Lab Pro kennis op te doen van de volgende zaken:

Je leert defecten herkennen en daarmee het beoordelen van de kwaliteit groene koffie. Is een soort daadwerkelijk Specialty of valt ze in de categorie Premium? Leer verschillende variëteiten herkennen, welke zijn er en hoe rooster je ze. Je gaat rooster profielen ontwikkelen voor specifieke soorten. We doen verschilende oefeningen om de opgedane kennis te testen. We beoordelen ook je proef capaciteiten en marketing skills. Immers, zonder verkoop is er geen werk mogelijk.

Als je onzeker bent of je voldoende bagage hebt voor het volgen van de Coffee Lab Pro, volg dan voorafgaand onze Primer.  Tijdens deze instap dag nemen we rustig de basis van Specialty Coffee door. 

• SCAA cupping protocol
• Kennis m.b.t. de groene koffie, cultivatie methoden
• Design en bediening van een koffiebrander, basis concepten achter het roosteren van koffie.

SCAE Roasting Certificaat

Het is ook mogelijk om je bij ons te certificeren volgens SCAE Coffee Diploma System. Tijdens de Primer kun je examen doen op het 'foundation' level. Tijdens CLP examineren we het 'intermediate' level. Dit is optinele service! Er moet een extra fee van respectievelijk €60/€180 betaald worden voor het controleren van de examens en het opsturen van je certificaat. 

Schrijf je hier in