Nieuwe exclusieve koffie soort verkrijgbaar!

Beste koffievrienden,

Stadsbranderij Noord heeft nu wel een héél bijzondere koffie op voorraad. Lees hieronder mijn smaak- en reisverslag.

Panama Geisha 'La Mula' behoort tot de wereld top, een absolute smaaksensatie die weinig met koffie te maken heeft. Gezet via één van de vele filtermethode smaakt ze als cassis zonder prik, bosbessen, exotische vruchten. Ze is gelaagd, complex en heeft een zijdezacht mondgevoel.

La Mula is afkomstig uit het westen van Panama. Vlak bij de koffieregio Boquete nabij het plaatsje Portrerillas Arriba ligt deze plantage van Willem Boot. Het ligt in een beschermd natuurgebied en is moeilijk bereikbaar. Eerst een lange modderweg tot de auto niet meer verder kan en dan nog zeker drie kwartier lopen. Door het bos, de hellingen van vulkaan Baru op, de motregen in. De beloning is echter schitterend. Een plantage vol met de fameuze geisha arabica variëteit en een fantastisch uitzicht over het laagland van Panama. Op een goede dag kan je de Pacific zien liggen. Tussen koffiebomen is een huis gebouwd voor het gezin wat hier permanente werkt. Er staan fruitbomen en lopen wat kippen. De hond bewaakt het fort.

De koffiebomen staan er mooi en vol bij. Fris groene blaadjes en her en der al wat rode bessen. Ik was hier begin januari, op deze hoogte (1700 - 1800 mtr) zijn de bessen vanwege de lagere temperatuur later rijp. Het is leuk om te weten waar deze bijzondere koffie vandaan komt. Helemaal te gek om door de struiken heen te hebben gewandeld, het gebied te kennen, weten dat het echt bijzonder is. Echt bijzonder betekent ook prijzig. De marktwaarde van één kilo Geisha is erg hoog. Dat komt doordat Japanners en Koreanen er zo dol op zijn. ??Ik ben er blij mee dat ik jullie deze koffie kan aanbieden voor € 17,50 p/125gr.

Groet!