Live koffie roosteren.

Ja hoor, Nederland heeft zijn eigen koffiebeurs, Beleef Koffie. Ik ga daar live koffie roosteren op een Giesen koffiebrander. Spannend! Tot nu toe alleen maar op Probats geroosterd en ik ben dus heel benieuwd naar deze brander die door Nederlanders wordt gemaakt. Het familiebedrijf in Ulft verkoopt en onderhoudt al 20 jaar Probat branders en hebben een eigen merk: Giesen. Ik hoop snel naar Ulft af te reizen om te kunnen proefbranden, hun website belooft veel moois. www.giesencoffeeroasters.eu.

Tijdens de beurs zal ik koffie van The Golden Coffee Box roosteren, Ik hoop sowieso wat Panama Esmeralda Geisha los te krijgen van Barend welke dan op de beurs verkocht zal worden. Daarnaast wellicht iets uit Ethiopië. Sinds mijn reis naar Ethiopië is het een van mijn lievelingslanden als het om koffie gaat. De jasmijn, bergamot en chocolade smaken kunnen geweldig zijn in een goede Ethiopië koffie. Ik vergeet nooit meer de perzik chocolade koffie uit het Bedeno district die ik in Dire Dawa tijdens een mini cupping heb geproefd. Nog gefantaseerd om een container ‘Bedeno’ samen met Zoka Coffee te kopen maar de oogst was al vergeven. Ergens in mijn smaakgeheugen kom ik die smaak nog wel eens tegen, daar zal ik het mee moeten doen ben ik bang.

Maar goed, de beurs. Naast het branden zijn er diversen workshops, lezingen en waarschijnlijk héél veel espressomachines met top baristi die hun mooiste bloemetje in de koffie toveren dus kom naar beleef koffie op 15, 16 of 17 mei in de jaarbeurs in Utrecht. www.beleefkoffie.nl

Met groet,

Kees Kraakman