Blog Archief

Martketing

Ik vulde laatst een paar vragen in voor het vakblad Koffie T Cacao. Ze vroegen me wat er in mijn kop zit de laatste tijd. Marketing, schreef ik, zonder na te denken, op. 

Hoe presenteer je jezelf aan de buitenwereld en hoe ethisch doe je dat. Blijf je dicht bij jezelf of ben je mensen aan het misleiden.

Honduras Los Cedros

Honduras, door Willem Boot ook wel de slapende reus genoemd.

Nieuwe exclusieve koffie soort verkrijgbaar!

Beste koffievrienden,

Stadsbranderij Noord heeft nu wel een héél bijzondere koffie op voorraad. Lees hieronder mijn smaak- en reisverslag.

Panama Geisha 'La Mula' behoort tot de wereld top, een absolute smaaksensatie die weinig met koffie te maken heeft.

Stadsbranderij Noord, de evaluatie.

Nu de zomer voorbij is lijkt Stadsbranderij Noord een afgesloten project. 

Opnieuw een eigen bar, dit keer met een koffiebrander midden in de zaak. Opnieuw schrijf ik, omdat dit pop-up avontuur niet voor het eerst is.

Stadsbranderij Noord

Na het ‘Sok Summer Espresso Lab’ en  ‘De koffiemiddagen zonder melk & suiker, maar met tekst & uitleg’ start ik een nieuw project: Stadsbranderij Noord. Op het complex van de Tolhuistuin open ik 20 juni een heuse koffiebranderij. Ook ditmaal weer tijdelijk van aard.

Weer even terug op het oude nest

Het is een publieksgeheim dat mijn koffie carriëre bij The Golden Coffee Box is begonnen. In menig column is de naam Boot gevallen of zijn de lessen daar geleerd aangehaald. En met je eerste echte werkgever blijf je een speciale band houden. Zo ik ook met Barend.

Open Koffie in de Open Coöp

Wellicht hebben jullie het al gehoord zo her en der, via zus of zo.  Ik heb een koffiebrander gekocht. Voor mij een gebeurtenis van jewelste, een mijlpaal zogezegd.

Ethiopia Yirgacheffe

Lemen hutjes zijn het. Het skelet is gebouwd van eucalyptus hout, tijden geleden al geïntroduceerd als ‘kap en brand hout’ het groeit namelijk snel dus de oorspronkelijke vegetatie blijft gespaard. Daar tegenaan geplakt een mix van vermoedelijk stro en aarde.

Kuifje in China

Afgelopen twee weken mocht ik naar China. Het grote boze land daar aan de andere kant van de wereld.

De lol van het melangeren

Jarenlang vond ik het een vies woord: ‘melangeren’. Van ‘koffie’ huis uit heb ik meegekregen, dat er plantages bestaan die zoveel moeite en energie in hun koffieplanten steken dat het resultaat op zichzelf kan staan.

Rondje Oost-Nederland

Afgelopen week ben ik naar het oosten van Nederland afgereisd om Giesen Coffee Roasters te bezoeken. De familie Giesen runt in Ulft een bedrijf, dat koffiebranders bouwt.

Coffee Mojo – Ierland

Afgelopen week heb ik mijn eerste echte klus voor Boot Coffee Consulting voltooid. Plaats van handelen was Ierland.

Kees in Amerika

Net over de Golden Gate Bridge, als je San Fransisco uitrijdt, ligt Mill Valley, de thuisbasis van Boot Coffee Consulting. In zijn tuin heeft Willem Boot ( de broer van..) een koffielab waar verschillende trainingen worden gegeven.

Koffieproeverij met koffie van de Eenhoorn

Het is alweer even geleden maar vrijdagavond 24 september organiseerde ik weer een koffieproeverij. Dit keer dus met koffie van de Eenhoorn Koffie & Thee uit het historische en pittoreske Kampen. De Eenhoorn is een dochterbedrijf van de Olifant sigaren die bekend staan om de topkwaliteit sigaren die zij maken.

Vakantiekoffie

Vakantie, heerlijk. Ik vind het zo lekker om aan helemaal niets te denken behalve aan wanneer ik nog iets lekkers zal gaan eten. Ik moet zeggen dat het bij mij dan toch allemaal om eten draait. Koffie is zeker belangrijk maar dat lukt me ook nog wel een paar weken zonder.

Langzame koffie’ test 5 juli 2010

Op initiatief van Maarten v/d Jagt en georganiseerd door Joost Leopold van de Specialty Coffee Company -voor alsnog beter bekend als Espresso Service West- is er maandag ochtend een test gedaan tussen de verschillende zetsystemen die de hedendaagse koffieliefhebbers momenteel gebruiken.

Beleef Koffie 2010

De eerste Nederlandse koffiebeurs was voor mij een succes. Zoals eerder gezegd mocht ik koffie roosteren op een 1kg Giesen. Een kleine koffiebrander ideaal voor in winkels en koffiebars.

Live koffie roosteren.

Ja hoor, Nederland heeft zijn eigen koffiebeurs, Beleef Koffie. Ik ga daar live koffie roosteren op een Giesen koffiebrander. Spannend! Tot nu toe alleen maar op Probats geroosterd en ik ben dus heel benieuwd naar deze brander die door Nederlanders wordt gemaakt.

In den beginne

In den beginne groeide ik op aan de Eempolders in Baarn met vader, moeder en twee zussen. Na de HAVO en een kort avontuur in Dierenpark Amersfoort ben ik gaan werken voor koffiewinkel –branderij The Golden Coffee Box. Met de familie Boot als leermeesters ben ik redelijk verslaafd geraakt aan kwaliteitskoffie.